Lightroom 2 støtter 64-bit

Lightroom 2 støtter 64-bit

Med den nye versjonen av Adobe Lightroom kom endelig støtte for 64-bit.

Denne uken lanseres Adobe Lightroom 2.0. Blant de viktigste nyhetene er støtte for 64-bit, som gjør at brukerne av programmet endelig kan dra nytte av mer enn fire gigabyte minne. Det er gode nyheter for brukere som jobber med store bildesamlinger med høy oppløsning, som etter alt å dømme vil gå både raskere og enklere i den nye versjonen.

Adobe kan også vise til flere andre nyheter i den nye utgaven av programmet. Blant annet har det blitt gjort forbedringer i bildebiblioteket og søkefunksjonen. En rekke nye verktøy og fotofiltre som skal sikre en bedre brukeropplevelse og flere muligheter er også på plass. I tillegg er det lagt ut en stor mengde kameraprofiler for programmet, som kan lastes ned fra Adobe Labs.

Lightroom 2.0 finnes i versjoner til både Mac OS X (10.4 eller nyere), Windows XP og Vista. Maskinvarekravene er ikke all verdens, med krav om 1 gigabye minne og skjerm med oppløsning på 1 024 x 768 piksler eller mer for både Mac OS og Windows. For Mac kreves videre PowerPC 4 eller 5-prosessor, eller nyere varianter med Intel-prosessor. For Windows er minstekravet at maskinen er utstyrt med en Intel Pentium 4-prosessor eller bedre.

Fullversjonen av programmet koster 2 650 kroner, mens det koster 1 050 kroner om du velger å oppgradere fra en tidligere versjon. Det er også mulig å laste ned en 30-dagers demoversjon fra Adobes nettside.

LES OGSÅ: Ditt bildebibliotek på pc-en

Les om:

Foto/video