Lightroom for iPad og iPhone

"Lightroom" for iPad og iPhone

Adobe bringer ikke-destruktiv bilderedigering til iOS med sin nye app kalt Carousel.

Adobe lanserer Adobe Carousel, en slags skyvariant av Lightroom, for OS X og iOS.

Mange har vært skeptiske til hva man kan få gjort på en iPad, men Adobe viser at iOS kombinert med en skytjeneste kan levere ikke-destruktiv bildedredigering av RAW-formater basert på Lightroom-motoren til en liten app.

Og Adobe er virkelig i farten for tiden. For ikke lenge siden ble en PDF-app lansert for iOS, og nå nettopp ble nye publiseringsverktøy lansert som støtter abonnementsløsninger i iOS 5s kommende bladkiosk. Og nå altså Carousel.

Hele bildebiblioteker i skyen

Carousel er enkelt forklart ditt bildebibliotek i skyen, og har dermed likhetstrekk til Apples PhotoStream. Men der Apple bare passer på å synkronisere bildene dine mellom dine enheter, det være seg en iPhone og en Mac, tilbyr Adobe en langt mer omfattende ytelse der komplette biblioteker lagres i skyen, klare for redigering.

Redigering skjer i en app, enten på en iOS-enhet med nedlasting fra iTunes App Store; eller på en Mac - med et program fra Mac App Store. Selve applikasjonen vil være gratis, men Carousel som skytjeneste er en betalingsløsning som enten kjøpes månedsvis eller på årsbasis.

Dele album

I tillegg er det muligheter for å dele album, og dermed kan Carousel bli en fin erstatning for Apples MobileMe-gallerier som nå fases ut samtidig som iCloud fases inn. Og selvfølgelig kan du dele bilder på Facebook, Twitter og Tumblr.

Og faktisk kan også venner både legge til bilder samt også gjøre egne redigeringer. For siden Carousel baserer seg på en ikke-ødeleggende bildeedredigering forblir originalen uberørt i arkivet.

Lansering er snarlig, og prisen i USA vil i første omgang være 6 dollar måneden eller 60 dollar per år.

Via Adobe og Adobe-bloggen. Du kan lese mer om Adobe Carousel her. Se en promovideo nedenfor.

Foto/video