Lion-støtte i Pixelmator 2

Lion-støtte i Pixelmator 2

Photoshop-utfordreren oppdateres med masse nye funksjoner.

Pixelmator er et populært billig-alternativ til Adobe Photoshop på Mac. Programmet har riktignok ikke alle funksjonene som Photoshop har, men så koster det til gjengjeld også mye mindre - også sammenlignet med forbruker-utgaven av Photoshop, Photoshop Elements.

I forrige uke fikk Pixelmator en etterlenget oppdatering med flere etterspurte funksjoner, som nye tegne- og retusjeringsverktøy, en Content-Aware Fill-funksjon, et Healing-verktøy, et Smudge-verktøy, pluss mye mer.

Pixelmator 2.0 er laget spesielt for Lion og støtter OS X 10.7-funksjoner som muligheten til å autoarkivere filer samt muligheten til å åpne en fil og få frem tidligere lagrede versjoner av den. I tillegg finnes støtte for fullskjermmodus.

Den nye Content-Aware Fill-teknologien, som er lik funksjonen i Adobe Photoshop CS5, lar brukere fjerne uønskede elementer fra sine bilder. Med det nye reparasjonspenselverktøyet (Healing Tool) eller markeringsverktøy (Selection Tools) kan brukere velge ting som rynker, flekker, bildeødeleggelser eller andre detaljer og med et klikk fylle det valgte området med lignende bildeinnhold i nærheten.

Også på plass er nye tegneverktøy som gjør at brukere kan legge til, opprette, kombinere og redigere vektorgrafikk. Verktøyene er ikke like kraftige som i Photoshop, men muligheten er der.

Bilderedigeringsprogrammet har også fått retusjeringsverktøy som svampverktøy (Sponge Tool) som lar deg legge til eller fjerne farger fra områder av et bilde ved å male på dem. Lysne- og mørkne-verktøy (Burn og Dodge) lar deg gjøre områder av et bilde naturlig mørkere eller lysere, som du ville gjort i et godt, gammeldags mørkerom.

Et røde øyne-verktøy (Red Eye Tool) fikser, ja, røde øyne - enten automatisk eller manuelt - mens et nytt Smudge Tool lar deg smøre maling eller gni ut flekker og andre detaljer i bildene dine.

Blant andre nye funksjoner finner vi et oppdatert brukergrensesnitt, et nytt pipetteverktøy (Eyedropper Tool), en ny infolinje, en ny linje for verktøyinnstillinger, en fullstendig brukertilpasset verktøypalett, et nytt tekstverktøy, et verktøy for å tegne på pikselnivå, samt flere andre forbedringer på tvers av hele programmet.

Pixelmator 2.0 er tilgjengelig nå fra Mac App Store til en pris på 209 kroner, og er en gratis oppdatering for eksisterende brukere. Les mer om den nye versjonen på Pixelmators nettsider.

Les om:

Foto/video