Liten, men kraftig hjemmekino

Liten, men kraftig hjemmekino

TEST: Hjemmekinosystemer trenger ikke være kolosser. Jamo A 102 HCS11 er et godt eksempel på at smått faktisk også er godt.

Vi skal ærlig innrømme at vi ikke er så rent lite forutinntatt når det kommer til denne typen små anlegg. Av og til blir vi positivt overrasket og dette er en av de gangene.

Jamos anlegg består av fire høyttalere, én senterhøyttaler, én subwoofer, og en dvd-enhet. Usedvanlig kompakt og selv om det ikke er noen designbombe er utseendet helt greit. Hvis vi glemmer dvd-enheten en liten stund og konsentrerer oss om høyttalerne er det liten tvil om hvor inspirasjonen er hentet fra. Dette høyttalersettet ligner skremmende på Bose Acoustimass. Det er imidlertid bare utseendemessig.

Høyttalere

Det første som skiller Jamo fra Bose er at det rett og slett føles mer kvalitativt enn hva er tilfellet hos Bose. Når vi slår dem på er det vår påstand at dette er et godt hakk over hva Bose presterer med sin Acoustimass. Blant annet på bassiden er det langt bedre. Lyden føles rikere og dypere og det låter kort og greit bedre. Billigere er det også.

Dette oppsettet er i utgangspunktet en videreutvikling av Jamos egen HCS10. Hovedforskjellen ligger blant annet i tilkoblingsmuligheten for HDMI som ikke var tilstede i HCS10. I tillegg finner du de sedvanlige SCART, komponent, kompositt og S-video. DMR 61 som receiveren heter, har også digital lydinnganger for både optisk og koaksial.

Vi testkjørte systemet med flere filmer og resultatet er overraskende bra for et såpass rimelig anlegg. Bildekvaliteten er god, spesielt hvis du benytter HDMI-utgangen, og det bør man bestrebe seg på.

Dette systemet spiller også langt mer enn bare dvd-er. Den er utstyrt med en kortleser som tar de vanligste minnekortformatene. Dette er praktisk for dem som har digitalkamera og ønsker å se bildene sine direkte på tv. I tillegg er det også en USB-port som leser minnepinner eller en ekstern disk.

Systemet har selvfølgelig også radio innebygget og den spiller flere lydformater. MP3 og WMA spilles av musikk og på bildesiden støtter den JPEG. Videoformatet DivX er også støttet for dem som laster ned i ny og ne.

For dem som vil ha skikkelig surround er det støtte for Dolby Digital, Pro Logic II samt DTS.

Konklusjon

Dette er en meget gunstig løsning for dem som ønsker et fleksibelt anlegg som er diskret og ikke tar stor plass. Det viktigste er kanskje at det også prismessig er svært gunstig i forhold til ytelsen man får.

Dette er et anlegg som ikke må forvirres med det man får kjøpt til rundt tusenlappen på Rema eller Elkjøp. Dette er i en kvalitetsliga som langt overstiger dette. Lyden er god og ikke minst er det god bass i systemet. Normalt vil slike anlegg gi en langt bedre filmopplevelse enn det du får hvis du setter på en musikk-cd. Jamos løsning gir imidlertid også svært god lyd også ved ren musikkavspilling. Ser man på kombinasjonen pris og ytelse er dette er av de beste kjøpene du kan gjøre akkurat nå.

Jamo A 102 HCS11

Pris: 5 995 kroner

Internett: www.jamo.com eller www.interconnect.no

Fakta: 5.1, USB, minnekortkortleser, HDMI, komponent, kompositt, SCART, S-video.

Lydformat: MP3, WMA

Bildeformat: JPEG

Videoformat: DivX

Les om:

Foto/video