Logic Pro og MainStage inntar Mac App Store

Logic Pro og MainStage inntar Mac App Store

Apple kutter ut fysisk distribusjon av sin proff-musikkprogramvare.

Med lanseringen av Mac App Store og etter hvert også OS X Lion, har Apple litt etter litt flyttet distribusjonen av sine programmer over i heldigital form. Nyeste innflytter på Apples programbutikk er musikkprogrammene Logic Pro 9 og MainStage 2, skriver Macworld USA.

Frem til nå har Logic Pro vært tilgjengelig som en del av Logic Studio, en programpakke som inkluderer Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3, Compressor og WaveBurner. Compressor er nå tilgjengelig separat på Mac App Store for 349 kroner, mens de fleste av funksjonene i Soundtrack Pro 3 er bakt inn i Final Cut Pro X.

Logic Studio-pakken er fremdeles tilgjengelig fra Apples nettbutikk til en pris på 4 490 kroner.

Oppdatert

Logic Pro er oppdatert til versjon 9.1.6 og koster 1400 norske kroner på Mac App Store. Den oppdaterte versjonen kommer med et par feilrettinger, men ingen nye funksjoner. Nåværende brukere av Logic Pro 9 vil for øvrig tilbys den samme versjonen gjennom Programvareoppdatering. Oppdateringen er på vel 200 megabyte.

MainStage 2 oppdateres til versjon 2.2 og koster 209 kroner på Mac App Store. Den oppdaterte versjonen kommer med nye funksjoner som muligheten til å dra nytte av Mac-er med fire eller flere prosessor-kjerner, en ny mal-velger, større grensesnittelementer og enkelte andre nyheter.

Det finnes ingen oppgraderingspriser for nåværende MainStage-eiere.

Farvel, Logic Express

Dagene ser for øvrig ut til å være talte for forbrukerversjonen av Logic Pro, Logic Express 9. Nå som Logic Pro 9 selges til omtrent samme pris som Logic Express, kommer Apple til å fjerne Express-utgaven fra programkatalogen sin, ifølge amerikanske Macworld.

Les om:

Foto/video