Logitech erstatter gammel slager

Logitech erstatter gammel slager

Etter å ha holdt det gående i nesten syv år, får høyttalersettet Z-5500 en erstatter.

Det er ikke mye pc-tilbehør forunt å være i salg så lenge som Logitechs populære 5.1-sett Z-5500. Settet, som ble lansert på tampen av 2004, har årene som har gått siden da mottatt gode omtaler og rukket å blitt svært så populært blant kundene. Etter syv år begynte lagrene å tømmes for Z-5500-settet rundt juletider. Blant annet huket Komplett.no tak i Logitechs restlager av høyttalersettet, og solgte på få uker ut flere tusen sett til en billig penge.

TEST:

Logitech Wireless Headset F540 - Trådløs lyd til konsoll

Nå har Logitech endelig sluppet litt mer informasjon om oppfølgeren, Logitech Surround Sound Speakers Z906. I likhet med den forrige toppmodellene, er det også denne gang snakk om et 5.1 sett med både digitale og analoge tilkoblinger. Med tanke på at 7.1-støtte blir stadig mer utbredt, kunne det kanskje vært spennende om Logitech hadde plusset på to satellitter i Z906. Samtidig kan det for mange være vanskelig nok å få plassert to bakhøyttalere der man har pc-en - av praktiske eller WAF-relaterte årsaker.

Z906 er THX-sertifisert og ifølge spesifikasjonene er det snakk om hele 500 watts samlet styrke (RMS). Det burde gi nok trykk til både spill, musikk og film. Er det noe Logitech Z-5500 er kjent for, så er det nettopp det heftige basstrykket.

Settet leveres med fem satellitter på 67 watt hver, en 165 watts basshøyttaler, kontrollpanel (denne gangen uten lcd-skjerm) og en enkel fjernkontroll. Settet har støtte for Dolby Digital 5.1 og DTS, i tillegg til 3D Stereo, som fungerer omtrent som Dolby Pro Logic eller Creatives CMSS 3D - teknologier som gjør om stereolyd til kringlyd.

De fleste bør finne det de trenger av tilkoblinger, og det skal være en smal sak å koble til blant annet pc, spillkonsoller eller mp3-spiller og mobiltelefoner. Her har du to optiske innganger, digital coax-inngang, vanlig stereo-rca-tilkobling og minijack. I tillegg er det lagt opp til direkte tilkobling for seks kanaler, for eksempel fra et lydkort med minijack-tilkoblinger for front, bak og senter/sub. Det ser dessverre ikke ut til at det er tilkobling for HDMI, noe som blir stadig mer aktuelt.

Logitech Z906 skal være klart for salg mot slutten av måneden. Prisen ser ut til å havne et sted rundt 3 000 kroner. Med tanke på det store salget av Z5500-sett på slutten, blir det spennende å se hvor etterspurt det nye høyttalersettet blir.

TEST:

Corsair Gaming Audio Series SP2500 - Rått, brutalt og velklingende

Les om:

Foto/video