Lyd og grafikk i samme kort

Lyd og grafikk i samme kort

Den kommende grafikkortene fra AMD/ATI ligger an til å komme med innebygd HD-lyd.

Grafikkbrikkesettet R600 er AMD/ATIs utfordrer til Nvidias Geforce 8-serie, den eneste grafikkbrikken med DirectX 10-støtte så langt.

LES OGSÅ: AMD satser fortsatt på AGP

AMD/ATI hevder at deres nye brikke vil knuse all motstand, og som om ikke det skulle være nok planlegger de i tillegg å bygge en lydbrikke på R600-kortene.

Det kan se ut til at Realtek vil levere lydbrikkene, som skal gi ekte HD-lyd. Kombinasjonen av lyd og grafikk i ett og samme kort skal gjøre det enklere å overføre fulle HD-signaler over HDMI.

Kortene vil også få støtte for HDCP (digital innholdsbeskyttelse). Dermed vil det være mulig å se DRM-beskyttet innhold fra for eksempel HD DVD og Blu-ray.

Konkurrenten Nvidia har så langt ingen tilsvarende løsning, der kreves det en intern kabel fra lydkortet til grafikkortet for å få lyd ut via HDMI, en løsning som ikke har støtte for HDCP.

Om løsningen blir tilgjengelig på alle R600-kortene sies det ikke noe om. Grafikkort med støtte for både lyd og bilde er vel uansett bedre egnet for bruk i mediesenter-pc-er enn i kraftige spillmaskiner.

LES OGSÅ: Trøbbel med ny Blu-ray

Les om:

Foto/video