Lyd som følger deg

Lyd som følger deg

Tyske Beyerdynamic har utviklet nye og spennende hodetelefoner.

Selv om hodetelefoner med ekte surroundlyd har vært på markedet en stund, har ikke salget tatt av. Nå kaster Beyerdynamic seg inn i det smale markedssegmentet, og det med et svært avansert, og ikke minst dyrt, produkt.

Headzone Home er en hodetelefonløsning med full surroundlyd av 5.1-typen. For optimal lydopplevelse leveres hodetelefonene sammen med en ekstra kontrollboks som kobles mellom lydkilden og hodetelefonene.

Denne boksen, sammen med to antennelignende dingser på toppen av hodetelefonene, skal sikre at lyden følger eventuelle hodebevegelser.

Ved hjelp av informasjonen fra antennene og boksen tilpasses lyden i hodetelefonene slik at den vil være høyere på venstre øre om du vrir hodet mot høyre, og vise versa. Dermed er følelsen av lyd og rom alltid så riktig som overhodet mulig.

Det hele høres unektelig svært spennende ut, men så var det dette med pris da. Nesten 25 000 kroner koster herligheten. Da er det kanskje like greit at lyden holder seg konstant på begge ørene, uansett hvor mye du rister og vrir på hodet. I tillegg ser antennene litt vel teite ut.

LES OGSÅ: Surroundlyd rett på øret

Foto/video