Lydkontrollen som ingen vet om

Lydkontrollen som ingen vet om

Individuell volumstyring er en skjult skatt i Windows som veldig få vet om. Dette tipset må du bare lære deg.

Windows er et av de få operativsystemer, kanskje det eneste, som lar brukeren styre volumet til enkeltapplikasjoner. Dette er svært nyttig når man har installert VoIP eller liknende løsninger på maskinen.

Takket være denne funksjonen kan man skru ned lyden til iTunes eller et annen musikkprogram som spiller musikk mens man får en opprigning på Skype. Alternativt kan man skru opp lyden for eksempel på Skype, slik at ringelyden ikke drukner i musikken man lytter på.

Programmer som benytter seg av spesielle Microsoft-programmeringsbiblioteker for lyd, vil automatisk dukke opp i programmet Volummikser i Windows Vista/7.

Ønsker du å styre volumet til individuelle programmer, trenger du å trykke på høyttaler-ikonet nederst til høyre på oppgavelinjen. Et nytt avlangt dialogvindu for justering av volum vil sprette opp. Trykk på lenken som heter Mikser. Nå vil et nytt dialogvindu med vindustittel Volummikser sprette opp.

Legg merke til at de ulike programmene som spiller av lyd, dukker automatisk opp i dette programmet (se skjermbilde). Du kan justere lyden på programmer individuelt ved å dra i glidebryteren opp/ned.

Les om:

Foto/video