Lynrask minnekortleser

Lynrask minnekortleser

Lexar med USB 3.0 for SD og CompactFlash.

Med et høyoppløselig kamera og bilder i RAW, eller HD-video-opptak, kan det raskt ta tid å overføre alt av data fra minnekortet. Med Lexars USB 3.0-minnekortleser kan det gå mye raskere.

Et videre problem i praksis er at mange USB 2.0-minnekortlesere er langt unna å levere det USB 2.0 i praksis skal kunne gi. Naturligvis må man også ha et minnekort som henger med ytelsesmessig. Minnekortene har blitt raske - det er mange rimeligere CompactFlash-minnekort på markedet som kan levere godt over 50 megabyte per sekund, men samtidig finnes det mange minnekortlesere som i praksis bare kan levere noen få megabyte i sekundet. Dette gjelder også SD-kortleserene som er integrert i mange bærbare pc-er.

LES OGSÅ:

SD-kort med 128 gigabyte kapasitet

Etter hvert har det også kommet flere nye standarder for SD-minnekort, for eksempel SDXC og SD UHS-I, hvilket gjør at en oppgradering av minnekortleseren for flere kan være nødvendig.

Etter hvert nå leveres en stor andel av nye pc-er med USB 3.0-støtte. Eldre stasjonære kan normalt sett oppgraderes med et PCI Express-kort som gir USB 3.0-støtte. For bærbare pc-er med ExpressCard-kortplass finnes det også oppgraderingskort. I dag koster eksterne harddisker med USB 3.0-støtte marginalt mer enn tilsvarende modell med kun USB 2.0. Flere produsenter er begynt å kutte ut USB 2.0-harddisker på grunn av at prisforskjellen er såpass liten. USB 3.0-produkter vil også kunne benyttes mot USB 2.0-porter - naturligvis reduseres da ytelsen. USB 2.0 klarer i praksis maksimalt rundt 30 megabyte i sekundet. Det raskeste vi så langt har opplevd med USB 3.0 på vår testlab er i overkant av 200 megabyte i sekundet - det via ekstern SSD og harddisker i RAID.

LES OGSÅ:

USB 3.0-hub i front

Lexar Professional USB 3.0 skal ifølge produsenten kunne levere opptil 500 megabyte i sekundet fra minnekortet. Dette regner vi med er en teoretisk verdi, og vil også være avhengig av USB 3.0-implementasjonen på pc-en. Minnnekortleseren støtter i utgangspunktet CompactFlash og SD. Via adaptere vil mini-SD og micro-SD også være støttet. I tillegg til de nyeste standardene for CompactFlash og SD er naturligvis også eldre kort støttet. Både CompactFlash og SD kan benyttes samtidig i minnekortleseren.

Prisen for minnekortleseren er cirka 600 kroner på det norske markedet.

LES OGSÅ:

12 TB via USB 3.0

Foto/video