Mac-brukere mest musikalske

Mac-brukere mest musikalske

Mac-brukere er mer musikalske enn WIndows-brukere.

Slik kan man tolke en ny markedsundersøkelse foretatt i USA.

32 prosent av Mac-brukerne kjøpte musikk-cd-er i tredje kvartal 2007, mot bare 28 prosent av Windows-brukerne, fremgår det av en markedsstudie som analyseselskapet NDP Group har gjennomført.

Betaler gjerne

Undersøkelsen, som gjennomføres hvert kvartal og publiseres under navnet Digital Music Monitor, viser også at Mac-brukere er mer innstilt enn Windows-brukere på å betale for nedlasting av musikk via Internett.

I det hele tatt viser undersøkelsen at Mac-brukere er ivrigere enn Windows-brukere etter å høre på musikk og se på videoer på sine pc-er og mp3-spillere.

I den siste undersøkelsen fremgikk det at 34 prosent av Mac-brukerne hadde lastet opp musikk til sine mp3-spillere i tredje kvartal, mot bare 16 prosent av brukerne av andre pc-er.

56 prosent av Mac-brukerne sa de hadde spilt musikk via sin Mac i perioden, mens bare 31 prosent av brukerne av andre pc-er hadde gjort det samme.

- Kulturell kløft

Det er en «kulturell kløft» mellom Mac-brukerne og resten av it-verdenen, sier en av analytikerne hos NDP Group i en kommentar.

- Mac-brukerne er ikke bare mer aktive innen digital musikk. De er også ivrigere etter å kjøpe cd-er, noe som bidrar til å svekke myten om at folk slutter å kjøpe cd-er når de blir digitale musikkforbrukere, sier Russ Crupnick hos NDP Group.

Ifølge analyseselskapets tall økte Apple sin markedsandel blant amerikanske forbrukere fra seks til ni prosent i løpet av de tre første kvartalene i 2007. Dette sammen med vekst i Ipod-salget er et signal om fortsatt vekst også i det digitale musikkmarkedet, ifølge Crupnick.

Digital Music Monitor-rapporten finner du her .

Foto/video