MacGyver til Youtube

MacGyver til Youtube

Google ønsker å tjene mer penger på Youtube, og har inngått samarbeid med blant annet CBS.

Avtalen mellom Youtube og CBS innebærer at det snart vil bli mulig å se hele episoder av kjente tv-serier på videotjenesten, vel å merke om du bor i USA. Både eldre og nyere serier er på vei til Youtube. Mest spennende er kanskje nyheten om at hele MacGuyver-serien legges ut.

Dette er bare ett av flere grep Google har tatt for å tjene mer penger på Youtube, som de kjøpte opp høsten 2006. Enn så lenge har det vært lite penger å tjene på den svært populære videotjenesten, men med blant annet implementering av salgstjenester relatert til delte videoer, og nå hele tv-episoder, håper Google å snu trenden.

Tidligere har Youtube gjort forsøk med å legge opp hele filmer fra HBO og Showtime, men har enn så lenge ikke lykkes særlig i kampen mot mer etablerte tjenester som Hulu.com, som på sin side har inngått en tilsvarende avtale med de amerikanske tv-gigantene NBC og ABC.

Ved å plassere reklamer før, under og etter tv-episodene, samt som bannere over eller under videobildet, håper Google å tjene gode penger på den nye tjenesten. Blant seriene som blir å finne er eldre slagere som Star Trek, Beverly Hills 90210 og MacGyver.

I tillegg vil det legges opp nyere serier som Dexter og Californication. Den nye tv-serie-tjenesten vil lanseres sammen med en ny filmavspiller kalt Theater View, som blant annet vil vise video i bredformat og med høyere oppløsning enn det man er vant med fra tidligere.

Som nevnt blir tjenesten, i alle fall i utgangspunktet, kun tilgjengelig i USA, men føler du deg litt snurt over å ikke få se MacGyver over nettet finnes det selvsagt måter å omgå disse sperrene.

Foto/video