Massive SD-kort på vei

Massive SD-kort på vei

Toshiba varsler SD-minnekort på 32 gigabyte.

Toshiba lanserer nå tre nye minnekort av det relativt store slaget, i alle fall når det kommer til lagringsplass. Det minste kortet er et MicroSDHC-kort, altså et høykapasitets MicroSD, på åtte gigabyte. Mye lagring på liten plass med andre ord.

Selskapet kommer også med to fullstørrelses SD-kort i HC-standard. Først ut er en utgave med 16 gigabyte lagringsplass. Dette kortet vil være klart for salg i løpet av oktober, til en pris rundt 350 dollar.

I januar vil selskapet slippe et SDHC-kort med hele 32 gigabyte lagringsplass. Det er like mye lagringsplass som i dagens mest brukte flashdisker. Forskjellen er at et SD-kort er en brøkdel av størrelsen. Prisen for Toshibas 32 gigabyte SDHC-kort er satt til cirka 700 dollar.

Nyheten om de nye kortene kommer samme uken som Canon lanserte sitt nye EOS-kamera med 21 megapiksel oppløsning, to produkter som burde passe godt sammen.

Når kortene eventuelt kommer til Norge sies det ikke noe om, ei heller pris. Vi tør gjette på en pris i overkant av 2 000 kroner for kortet med 16 gigabyte, og omtrent det dobbelte for kortet med 32 gigabyte.

LES OGSÅ: Sandisk matcher Iphone

Foto/video