McAfee stopper Spotify

McAfee stopper Spotify

Den nyeste oppdateringen av McAfee tror Spotify inneholder virus. Trolig er det bare falsk alarm.

Den siste oppdateringen av det populære antivirusprogrammet McAfee har gjort at musikktjenesten Spotify ikke kommer gjennom sikkerhetskontrollen.

LES OGSÅ:

Spotify hacket

Ifølge den nyeste versjonen av McAfee skjuler det kjente viruset W32/IRCbot.gen.z seg i Spotify.exe, skriver ComputerSweden. Dette gjelder selv om den offisielle Spotify-klienten blir lastet ned fra spotify.com. Antivirusprogrammet setter automatisk filen i karantene, noe som medfører at programmet ikke vil starte.

McAfee er i skrivende stund det eneste antivirusprogrammet som finner det angivelige viruset i Spotify. Trolig dreier det seg bare om en falsk alarm - mest sannsynlig fordi en kodestreng i Spotify ligner på den som brukes for å finne viruset W32/IRCbot.gen.z.

Foreløpig har hverken Spotify eller McAfee har kommentert problemet. Ifølge en tråd på Spotifys diskusjonsforum løses problemet ved at man nedgraderer virusdefinisjonene i McAfee til en tidligere versjon, samt avinstallerer Spotify. En av brukerne på forumet sier det gjelder oppdateringen til virusdefinisjonsnummer 5622.000.

LES OGSÅ:

Her er Wimp - Norges svar på Spotify

Foto/video