Medieavspiller fra Seagate

Medieavspiller fra Seagate

Også Seagate satser på ledd mellom harddisk og tv.

Tidligere i år lanserte Western Digital sin WD TV, som i praksis kan sies å være en medielink uten nettverksstøtte. Nå følger Seagate etter. På det norske markedet ligger prisen på cirka 800 kroner hos de billigste nettbutikkene, hvilket er omtrent som for Western Digitals løsning. I billigste versjon leveres den uten medfølgende harddisk.

Enheten er designet slik at man har en dokking for Seagates FreeAgent Go-harddisker. I tillegg kan man koble harddisker til via vanlig usb-kabel.

Sett opp i mot løsningen fra Western Digital og enkelte andre i dette segmentet kan det allerede på papiret vise seg at Seagates løsning for mange ikke vil være aktuell. Mens Western Digital TV kan skilte med HDMI, 1080P og x264/MKV-støtte blir det for Seagate løsning analog tilkobling til TV-en (komponent, s-video eller composite), opptil 1080i-støtte og verken støtte for x264/MKV eller Flac. 1080i-støtten er videre bare for MPEG2 og bilder -- ikke for f.eks. DivX/XViD.

Dermed mangler den mye av det konkurrentene kan by på og enheten kan dermed, i alle fall på papiret, virke noe umoderne.

Les om:

Foto/video