Mediespiller fra DVD-Jon

Mediespiller fra DVD-Jon

DoubleTwist er i dag tilgjengelig på Android Market.

DoubleTwist er en (foreløpig) gratis musikk- og videospiller som fungerer sømløst med både Windows og Mac, skriver Engadget.

Android-applikasjonen har støtte for podcasts og kan importere spillelister fra iTunes, i tillegg til at det finnes en pc-klient slik at man lett kan synkronisere medier over plattformene, skriver IT-avisen.

Legendariske Jon Lech Johansen, aka. DVD-Jon, står bak DoubleTwist. DoubleTwist er også navnet på selskapet, som ble stiftet i Oslo i 2008 og har hovedkvarter i San Francisco.

Selskapets visjon er å samle alle typer media på én plattform som skal kunne brukes av alle maskiner, uavhengig av om man er tilkoblet nettet eller ikke.

Frigjørende programmer

Man skal altså slippe å være låst til å måtte bruke iTunes for Apple-produkter, Nokia-programmer for Nokia-telefoner eller Sony-programmer for Sony-produkter, heter det på doubleTwist sine hjemmesider.

- En typisk husholdning i dag har mange slike produkter og det er behov for enkel og kraftig programvare som kan binde disse enhetene sammen.

- Vi startet DoubleTwist fordi vi var skuffet over kvaliteten på de applikasjonene som de store maskinprodusentene leverer, skriver DoubleTwist.

DVD-Jon ble verdenskjent for sin delaktighet i utviklingen av DeCSS-programmet, som låste opp beskyttelsessperrer på DVD-er.

Foto/video