Mediespiller fra Iomega

Mediespiller fra Iomega

Medielink med harddisk og x264/MKV-støtte

Iomega har lansert to avspillere for dem som ønsker å spille av digital video, musikk og vise fram bilder på TV-en. ScreenPlay Director HD er den mest avanserte modellen og leveres med 1 eller 2 terabyte intern lagringsplass i tillegg til støtte for kablet nettverk for avspilling av mediefiler delt på nettverket. I tillegg er det tre usb-porter som blant annet kan benyttes til å koble til andre eksterne harddisker eller minnepinner, samt bruk av usb-basert wlan-adapter. Iomega oppgir at de vil selge egne wlan-adaptere som skal være kompatible, men vi ser ikke bort i fra at en del andre adaptere også kan benyttes. Det er også usb-tilkobling for å koble enheten til pc for overføring data.

Fysisk sett er ikke ScreenPlay Director HD så mye større enn en vanlig 3,5-tommers harddisk. Oppløsning er opptil 1080p(24). Av tilkoblinger mot tv har man HDMI, kompsitt, komponent og RGB (SCART RGB-adapter medfølger). Digital lyd kan overføres via HDMI eller via optisk SPDIF. Når det gjelder formatstøtte har Iomega her det viktigste på plass, inkludert x264/MKV og også andre h.264-baserte formater som blant annet AVCHD. For bildevisning bemerker vi også at TIFF er støttet - noe som ikke er tilfelle på en del andre lignende produkter. Av tjenester tilbys det blant annet muligheter for YouTube-videoavspilling, bildevisning fra Flickr, Internett-radio og mer til.

Iomega ScreenPlay Director HD Media Player har en veiledende pris på 1 829 kroner for 1 terabyte-modellen og 3 199 for 2 terabyte-modellen. En av hovedkonkurrentene her vil være Popcorn Hour A110 og Syvio 200, som er to mer avanserte medielinker som kan utstyres med intern harddisk. Iomegas løsninger ligger an til å være litt rimeligere - i hvert fall for 1 terabyte-versjonen.

I tillegg har Iomega lansert modellen Iomega ScreenPlay Plus HD. Denne leveres med kapasitet på 500 gigabyte eller 1 terabyte og den veiledende prisen er henholdsvis 1 149 og 1 369 kroner. Dette er en enklere modell uten nettverksstøtte, maksimalt 1080i i stedet for 1080p og med dårligere formatstøtte - blant annet er det ikke støtte for x264/MKV og h.264-baserte formater.

LES OGSÅ:

TEST: Asus O!Play: Rimelig HD-medielink

Les om:

Foto/video