Melodi Grand Prix på iPhone

Melodi Grand Prix på iPhone

Én offisiell og én uoffisielle iPhone-applikasjon om Melodi Grand Prix-finalen er nå klare.

I tillegg kan alle konkurransebidragene i Eurovision Song Contest – som er det offisielle navnet på det vi kaller Melodi Grand Prix - nå kjøpes på iTunes Store. Fra iPhone-applikasjonen blir man sendt til iTunes Store, der man kan kjøpe dem enkeltvis eller som samlealbum.

Apple og samarbeidspartnere har med andre ord grepet sjansen og satser stort på Grand Prix-finalen i Oslo i slutten av mai.

LES OGSÅ:

Fyll ledig plass med musikk

Offisiell app

Eurovision er navnet på den offisielle iPhone-app-en, som kan lastes ned gratis fra iTunes App Store. Her finner man daglige nyheter om Grand Prix og dets deltagere, og om hva som skjer blant Grand Prix-fansen. Vil du ha litt sladder, får du deg også.

Grand Prix-applikasjonen er en ganske tekst-fyldig applikasjon, men det ligger også en del video der. Den norske programledertrioen Nadia Hasnaoui, Haddy N’jie og Erik Solbakken blir naturligvis behørig presentert både med bilder og video.

Det er også fyldige presentasjoner av Telenor Arena og Oslo by.

Biografier

Applikasjonen har dessuten mye informasjon om de enkelte låtene, komponistene og artistene, med fyldige biografier av alle deltakerne i MGP-finalen.

LES OGSÅ:

Spotify-musikk med AirPort Express

I tillegg finner vi en oppdatert oversikt over delfinalene og sluttfinalen. I sluttfinalen er det i skrivende stund riktignok bare fem oppførte deltakere, de «faste» pluss vertsnasjonen Norge. Vi prøver nå å få svar på om dette blir kontinuerlig oppdatert under finalen.

Det er European TV Interactive Unit hos den europeiske kringkastingsunionen, EBU, som er ansvarlig for iPhone-applikasjonen. Den er produsert av firmaet Simu Soft, og applikasjonen er engelsk-språklig.

Uoffisiell app

På App Store finner vi også en seks-kroners app fra Silviu Stefan kalt Oslo 2010 – Euro Song Contest Guide. Programmet presenteres som «Den komplette guiden til dette årets Eurovision Song Contest».

LES OGSÅ:

Miniatyr-tv-tuner for Mac

Oslo 2010-app-en inneholder mye mindre informasjon enn Eurovision-app-en, men den byr på én fordel: Den har en historie-del der du kan klikke på et hvilket som helst Grand Prix-årstall og få opp resultatlisten for det året. Ypperlig når det oppstår heftig debatt sent på kvelden om hvem som vant det og det året. Eurovision-app-en har også en historie-del, riktignok med mye mer tekst, men uten noen slik oversikt. Totalt sett tror vi likevel at det er mest å hente i gratis-applikasjonen Eurovision.

Last ned Eurovision gratis fra App Store her. Last ned Oslo 2010 - Euro Song Contest Guide her. Sistnevnte koster 6 kroner.

LES OGSÅ:

Wimp vs Spotify - hvilken er best?

Foto/video