Mener Nettby ikke ødela for Blink

Mener Nettby ikke ødela for Blink

Amerikanske forskere mener Dagbladet bare kan takke seg selv.

Dagbladet har saksøkt deres tidligere Blink-utvikler Fredrik Kristiansen for å ha opptrådt illojalt da han gikk over til konkurrenten VG for å utvikle et nettsamfunn der.

Blink-eierne fikk forskere ved Norges Handelshøyskole til å regne seg frem til at Dagbladet kan ha tapt så mye som 609 millioner kroner på VG og Kristiansens nye tjeneste Nettby.

Men nå melder Dagens Næringsliv at VGs innleide forskere ved Harvard Business School har kommet frem til et ganske annet tall på hva Dagbladet har tapt på Kristiansens utvikling: Kroner null.

Uenige

- Harvard-rapporten er basert på forskning og kunnskap om mekanismene i sosiale nettverk som NHH-ekspertisen ikke hadde, sier administrerende direktør i VG Multimedia Jo Christian Oterhals til avisen.

- Rapporten bygger på spekulasjoner, den er tendensiøs og på enkelte sentrale punkter er det så selektiv bruk av data at den bare understreker de poengene vi har fremholdt i denne saken, mener på sin side konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen, som eier Dagbladet.

Tilbakeviser påstander

Dagens Næringsliv skriver blant annet at der NHH-rapporten mener tekniske problemer ikke hadde noe med fallet i Blink-trafikk å gjøre, mener Harvard-rapporten det motsatte.

Den samme motsetningen gjelder hvorvidt to nettsamfunn kan overleve i samme marked, hvorvidt Nettbys vekst og Blinks nedgang er direkte koblet og om Blink hadde "superbrukere" som tok med seg trafikk til Nettby.

Partene møtes i retten i høst.

Foto/video