Mer HD-video fra Panasonic

Mer HD-video fra Panasonic

Full HD og mer vidvinkel for kravstore videoentusiaster.

Panasonic har lansert tre nye, kompakte videokameraer som tar opp video i full HD-kvalitet, 1080p. Videokameraene er myntet på semiprofesjonelle videoentusiaster.

Mer vidvinkel

Nykommerne har fått ny Leica-optikk med brennviddeomfang som omfatter en vidvinkelmodus tilsvarende 35 mm brennvidde, med andre ord mye bedre vidvinkel enn det som er vanlig på kompakte videokameraer.

Kameraene er utstyrt med 12x optisk zoom, men Panasonic hevder at en ny teknologi kalt Intelligent Resolution Technology gjør det mulig å zoome opptil 18x uten at bildekvaliteten svekkes. Kommende tester vil vise om påstanden holder. Tradisjonelt har digital zoom representert en kraftig reduksjon av videokvaliteten.

1080p

Panasonic HS700, TM700 og SD700 kan alle ta opp video i oppløsning på 1920 x 1080 punkter med progressiv skanning.

I tillegg er videokameraene i 700-serien basert på det nye sensorsystemet 3MOS. Ifølge Panasonic skal dette gi mye bedre fargekvalitet, samt tydeligere detaljer og nyanser enn 1MOS-systemet. Med tre MOS-sensorer blir de rød, grønne og blå komponentene i det innkommende lyset behandlet hver for seg.

LES OGSÅ:

Kamera med GPS og HD-video

Panasonics 3MOS-teknologi er en videreutvikling av selskapets eksisterende 3CCD-teknologi, men den nye sensorgenerasjonen er i stand til å håndtere dårlig lys mye bedre enn den gamle CCD-teknologien.

Kameraene er dessuten utstyrt med en optisk bildestabilisator som ifølge Panasonic er blitt forbedret i forhold til tidligere modeller.

De nye Panasonic-kameraene har et 5.1-kanals lydsystem som inkluderer fem mikrofoner. Dessuten skal lyddempingen av vindstøy ha blitt forbedret.

«Intelligent auto»

Kameraene er utstyrt med en «intelligent auto-funksjon» som gjør at kameraene i mange situasjoner finner frem til beste innstilling ved at det automatisk greier å gjenkjenne motivtypen. Ansiktsgjenkjenning fokuserer automatisk på det ansiktet som er valgt.

Men i tillegg til all automatikken har den nye 700-serien mange manuelle innstillingsmuligheter, slik videoentusiaster og semiprofesjonelle videofolk ønsker. Dessuten har kameraene elektronisk søker samt kontakt for hodetelefon og ekstern mikrofon.

Styringen av videokameraene skjer i stor grad ved hjelp av den trykkfølsom lcd-skjermen.

LES OGSÅ:

TEST: WD TV Live - Billig boks for HD-video

Det er også mulig å ta stillbilder med kameraene. Kameraene har en dedikert knapp for enkel kopiering av innholdet til dvd-plater.

SD700

Modell SD700 er uten innebygd minne. Opptakene lagres på sd-, sdhc- eller sdxc-minnekort. Vanlige sd-kort har en lagringsgrense på fire gigabyte. Sdhc-kort har plass til opptil 32 gigabyte data, mens sdxc-standarden, som kom i fjor, åpner for en teoretisk lagringsgrense på to terabyte.

TM700

Panasonic TM700 har innebygd flashminne på 32 gigabyte, og har i tillegg kortplass for sd-, sdhc- og sdxc-minnekort. Dersom internminnet fylles opp, blir videre opptak automatisk flyttet over på minnekortet.

HS700

Modellen HS700 skiller seg fra de andre ved at den har en innebygd harddisk på 240 gigabyte. I tillegg er kameraet plass for alle typer sd-kort. Disken gir plass til opptil 102 timer med opptak. Setter man inn et 64 GB sdxc-kort, blir lagringskapasiteten utvidet til hele 129,5 timer.

Prisene på de nye videokameraene er ikke fastsatt ennå.

Les om:

Foto/video