Mer musikk med streaming

Mer musikk med streaming

Folk lytter mer til musikk, og det er større variasjon på hva vi lytter til enn tidligere, viser undersøkelse.

Bruk av streamingtjenester fører til at vi lytter til mer til musikk, og at vi hører på flere artister og band enn før. Det viser en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av den norske musikkstreamingtjenesten WiMP.

LES OGSÅ:

Rdio utfordrer Spotify

Streaming endrer musikkvaner

En av tre nordmenn har forsøkt seg på streaming av musikk, 68 prosent hører mer på musikk, og 72 prosent av de spurte sier de oftere oppdager musikk de ikke kjente til fra før, går det frem av undersøkelsen som ble gjennomført i juni.

- Musikkvanene endres når folk har tilgang til millioner av låter ved hjelp av noen tastetrykk. Streaming er i sterk vekst og undersøkelsen viser at folk da vil høre mer musikk enn før. Vi tror velfungerende og betalingsbaserte streamingtjenester vil slå ut i bedre økonomi for artister og plateselskap som har slitt med sviktende inntekter de siste årene, sier Wimp-redaktør Bjørn Hammershaug i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Derfor betaler jeg for Spotify

Forskjell på kvinner og menn

Av undersøkelsen framgår det at det er stor forskjell mellom kvinner og menn når det gjelder bruk av musikkstreaming. 43 prosent av mennene mot bare 19 prosent av kvinnene har streamet musikk, og 28 prosent av kvinnene mot 14 prosent av mennene vet ikke hva streaming betyr.

Mer enn halvparten av de spurte, 54 prosent, hevder at streaming gjør at de ikke lenger laster ned ulovlig musikk.

LES OGSÅ:

Wimp vs Spotify - hvilken er best?

Streamingtjenesten Wimp leveres av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor. I motsetning til for eksempel konkurrenten Spotify er Wimp en rendyrket betalingstjeneste som er helt fri for reklame.

Det ble gitt 1004 svar på spørreundersøkelsen, som ble foretatt mellom 15. og 22. juni, og er basert på Norstats respondentpanel. Panelet består av 83 000 nordmenn, og utvalget for denne undersøkelsen skal være representativt for befolkningen.

Les om:

Foto/video