Microsoft demonstrerer Touchwall

Microsoft demonstrerer Touchwall

VIDEO: Ny, rimelig berøringsteknologi skaper nye måter å presentere på.

Berøringsteknologi er virkelig i støtet for tiden. Microsoft viste i dag en ny berøringsteknologi kalt TouchWall. Selv om vi ikke har vært i kontakt med TouchWall, ser teknologien meget lovende ut.

Det var selveste Bill Gates som fikk æren av å demonstrere den nye teknologien under Microsofts teknologisamling for direktører i Redmond, Microsoft CEO Summit.

Den nye berøringsteknologien fra Microsoft kan minne en annen berøringsteknologi fra samme selskap, Surface. Men TouchWall må ikke forveksles med en annen berøringsteknologi fra Microsoft, kalt Surface. Forskjellen mellom TouchWall og Surface er ifølge Chris Pratley, i Microsoft Office Labs, veldig store. Surface er en berørings- og visningsteknologi som benytter seg av aktive kameraer for å oppdage objekter (for eksempel en smartmobil) som legges på for eksempel på et bord, og deretter etablere kommunikasjon med objektet, så fremt det lar seg gjøre.

Slik fungerer det

TouchWall skal ifølge Microsoft være en betydelig enklere berøringsteknologi, sammenliknet med Surface. For å være helt presis, er TouchWall bare navnet på selve maskinvareoppsettet som realiserer teknologien. Det eneste Surface og TouchWall har til felles, er at begge benytter seg av et program som går under navnet Plex. Sistnevnte kjører på en forenklet utgave av Windows Vista.

Et TouchWall-oppsett består av tre infrarøde lysstråler som skanner en overflate. Et kamera som fungerer som en sensor, registrerer når lysstrålen(e) brytes, og overfører denne informasjonen til Plex. Vi synes teknologien minner oss om et liknende forsøk som er blitt gjort med modifisert Nintento Wii-kontrollere.

Microsoft sier at selskapet har ingen konkrete planer om å sette teknologien i produksjon. Hvorfor sier Microsoft ingenting om, men vi tror det er fordi TouchWall ikke har noen redigeringsfunksjoner. Men Microsoft sier at de har store planer om å implementere støtte for dette i tiden som kommer.

Skulle Microsoft likevel velge å sette teknologien i produksjon, vil forskjellen mellom Surface og Touchwall også gjenspeiles i prisen. Et Surface-bord koster godt over 10 000 dollar, mens ei TouchWall-tavle skal koste bare noen hundre dollar.

Nettstedet TechCrunch har publisert en demonstrasjonsvideo av hvordan teknologien fungerer i praksis.

Les om:

Foto/video