Microsoft oppdaterer Media Center

Microsoft oppdaterer Media Center

Gir full tilgang til film, musikk og bilder fra enhver internett-tilknyttet pc.

Microsoft lanserer to viktige forbedringer til Windows Media Center, WebGuide og Internet TV.

WebGuide gjør at du får tilgang til all musikk, film og bilder fra din Media Center-pc fra en hvilken som helst internett-tilknyttet pc. Du får dessuten mulighet til å fjernprogrammere pc-en for tv-opptak fra andre pc-er eller mobiltelefoner.

Internet TV gjør internett-baserte tv-programmer tilgjengelig fra Media Center.

Lokasjonsfri tv
Såkalt lokasjonsfri tv, bokser som gjør at du kan se tv fra en hvilken som helst pc som er tilkoblet lokalnettet eller internett, har det funnet flere løsninger for tidligere.

Med nye Windows Media Center kan du nå streame innhold fra tv-en til mobilen.

PC World Norge har eksempelvis tidligere testet PCTV to Go fra Pinnacle (testen finner du i PC World Digitalt Liv i mai). Andre løsninger er Sony Locationfree og Slingbox, som også selges i Norge under navnet Viasat Everywhere.

Med oppgraderingen av Media Center vil din pc nå fungere på akkurat samme måte som en lokasjonsfri-enhet. I tillegg har WebGuide endel ekstra funksjonalitet som går langt over det som finnes på lokasjonsfri-boksene. For eksempel mulighet til å sette opp en Gadget i Windows Vista, som viser deg full oversikt over hvilke tv-programmer du har tatt opp på en annen pc, og muligheten for å streame musikk, dvd-er og vise bilder i tillegg til tv-programmer.

Lysbilder og musikk - overalt!
Dermed kan du for eksempel vise lysbildefremvisninger av alle bildene du har på en hvilken som helst internett-tilknyttet pc.

Du kan dessuten streame innholdet til mobiltelefoner og har du har fastpris på datanedlasting kan du se tv på mobilen til krampa tar deg, uten at det koster ekstra.

PC World Norge vil komme tilbake med en test av funksjonaliteten.

Windows Media Center finner du i Vista Ultimate og Vista Home Premium. I tillegg finnes en egen Windows XP Media Center Edition. WebGuide støtter begge. For å benytte tv-funksjonaliteten trenger du (selvsagt) en pc med tv-tuner.

LES OGSÅ: Windows Media Center - på norsk

WebGuide kan du laste ned her.

Kilde: Cepro.com

Foto/video