Microsoft slipper Spotify-konkurrent

Microsoft slipper Spotify-konkurrent

Kommer med gratis musikkstreaming allerede denne måneden.

Stadig flere velger lovlige alternativer når de skal finne ny musikk. I en nylig undersøkelse fra Storbritannia kommer det frem at mengden ulovlig nedlastet musikk har minsket med ti prosent. Mye av dette skyldes streamingtjenester som Spotify, som har vist seg å være et bedre alternativ enn mange av de ulovlige tjenestene.

Spotify er en svensk streamingtjeneste som har tatt verden med storm. Norske Wimp har siden tatt opp kampen med Spotify, men de er ikke alene.

Den britiske avisen Telegraph melder nå at Microsoft kommer til å slippe en musikkstreamingtjeneste tilsvarende Spotify senere denne måneden. Produktet vil tilby både streaming og nedlasting av musikk.

- Musikk er et viktig område for Microsoft, og vi vil snart lansere en musikkstreamingtjeneste. Produktet vil ligne Spotify, men vi undersøker fremdeles hvordan forretningsmodellen vil fungere, sier Peter Bale, sjef for MSN til Telegraph.

Trolig vil Microsoft gå for en lignende forretningsmodell som Spotify, som tilbyr både en reklamefinansiert gratisvariant og flere abonnementsmodeller. Ifølge Bale kan tjenesten også bli knyttet opp mot Microsofts spilltjeneste Xbox Live.

Telegraph skriver at en samarbeidspartner på nedlasting foreløpig ikke er på plass. Microsoft skal være i samtaler med flere selskaper. Spotifys samarbeidspartner på nedlasting er musikkbutikken 7digital. Norske Wimp bruker Platekompaniet.

Les om:

Foto/video