Microsoft sparker ballen i nettet

Microsoft sparker ballen i nettet

TV 2 og Microsoft inngår avtale om å gi nettbasert fotball til folket.

TV 2 sitter med alle rettigheter til Tippeligaen og landslaget. Sammen med Microsofts Live-tjenester, søkeplattformen til Fast og Silverlight-teknologien skal de to nå slå seg sammen for å gi fotballfolket et bredere tilbud på nett og mobil.

- For TV 2 er dette en svært viktig avtale, som byr på uante muligheter og et konkurransefortrinn foran den kommende Tippeliga-sesongen, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum, i en pressemelding.

Fast-teknologien skal holde de fotballfrelste oppdatert på de siste fotballresultatene, Silverlight-teknologien skal gi de levende bilder og gjennom Windows Live Messenger skal fotballfolket kobles sammen. Noe særlig mer om hva avtalen konkret vil føre til kan de ikke si ennå.

LES OGSÅ: Treg start for mobil-tv

- Satsingen på innovative, digitale brukeropplevelser gjør dette til et internasjonalt utstillingsvindu for hvordan teknologi og innholdsformidling sammen kan skape en rikere og mer personlig opplevelse. Dette er en viktig satsing for oss, sier administrerende direktør i Microsoft Norge, Knut Aasrud.

TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen omtaler avtalen i følgende ordlag:

- TV 2 Sporten går nå «full monty» på web!

LES OGSÅ: Smart ball i håndball-VM

Foto/video