Microsoft Zune HD er bekreftet

Microsoft Zune HD er bekreftet

Microsofts nye iPod-utfordrer med OLED-skjerm kommer til høsten.

Etter flere måneder med rykter og spekulasjoner har Microsoft endelig bekreftet lanseringen av sin nye «iPod touch-killer», Zune HD, som ifølge selskapet ventes å være til høsten.

Spilleren kommer til å være utstyrt med en OLED-skjerm og kunne spille av HD-video.

Akkurat som iPod touch og iPhone har Zune HD en berøringsfølsom skjerm. OLED-skjermen er på 3,3 tommer, har en oppløsning på 480 x 272 piksler i 16:9-format. Den kan spille av hd-video på tv, men dette er "bare" i 720p og krever en egen docking-stasjon. I tillegg til støtte for HD-video, vil den også kunne spille av HD-radio.

Operativsystemet i Zune HD vil være Windows CE. Den vil ha muligheter for å koble til internett og Microsofts Zune-butikk via trådløst nettverk. Man vil også få tilgang til videoinnhold som allerede er tilgjengelig på Xbox Live Video Marketplace.

For å surfe på nettet vil man bruke en spesialutgave av Internet Explorer som skal være tilpasset for å navigere ved bruk av multitouch-teknikken (som iPod touch og iPhone har).

Microsoft har foreløpig ikke sagt noe om hva Zune HD vil koste og nøyaktig lanseringsdato. USA er imidlertid første land ut. Mer informasjon kommer på E3-messen i Los Angeles i neste uke.

Sjekk ut Microsofts Zune HD-nettside.

Foto/video