Milliardforretning for digitalt musikksalg

Milliardforretning for digitalt musikksalg

Salget av digitale musikkfiler når nye høyder. Platebransjen etterlyser likevel strengere lover for å bekjempe piratvirksomhet.

Bransjeorganisasjonen International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) har offentliggjort tall som viser at salg av musikk på internett sto for en omsetning på nesten tre milliarder dollar, eller rundt 16,5 milliarder kroner i 2007. Dette er en økning på 40 prosent fra året før.

Tallene offentliggjøres i organisasjonens årlige Digital Music Report . Men IFPI mener at selv om det digitale musikksalget går stadig bedre, er problemene fortsatt store med hensyn til ulovlig nedlastet musikk. Ifølge rapporten går det 20 ulovlige musikkfiler for hver kjøpte fil.

LES OGSÅ: Pirate Bay i retten

Derfor ønsker organisasjonen at ISP-ene rundt om i verden skal ha et større ansvar for å beskytte musikk på nettet. Den franske presidenten Nicolas Sarkozys beslutning om at bredbåndsleverandørene må rapportere fildelere etter gjentatte advarsler, fremheves i så måte som et positivt tiltak.

For øvrig var det artisten Avril Lavigne som sto for størsteparten av det digitale musikksalget i 2007 med låten Girlfriend. 7,3 millioner kopier ble lastet ned på lovlig vis.

Les om:

Foto/video