Mini tegneskjerm fra Wacom

Mini tegneskjerm fra Wacom

Cintiq har fått en lillebror.

Wacom leverer tegnebrett i alskens varianter, fra bitte små A6-modeller til under 1 000 kroner til avanserte modeller i 20 000-kroners klassen. Nå kommer en 12-tommers variant av deres mest avansert modell.

LES OGSÅ: Wacom med 15-tommers tegneskjerm

Selskapets Cintiq-brett hører til i sistnevnte kategori, og er mer enn et enkelt tegnebrett. Cintiq er noe så avansert som en kombinasjon av høyoppløst skjerm og svært avansert tegnebrett. Det gjør det mulig å tegne rett på selve skjermen.

Cintiq har så langt kun vært tilgjengelig i en utgave med 21-tommers skjerm. Prisen for denne ligger på rundt 26 000 kroner. Wacom har også en serie billigere og enklere tegneskjermer kalt PL. Disse skjermene har blant annet færre trykksensitivitetsnivåer og noe lavere oppløsning.

Nå lanserer Wacom en mindre og billigere Cintiq-modell på knappe 12-tommer. Cintiq 12WX byr på mye av den samme teknologien som storebror 21UX, som 1 024 trykksensitivitetsnivåer, og hellings- og rotasjonssensitivitet.

Selve skjermen er i 16:10 bredskjermsformat med en oppløsning på 1 280 x 800 piksler. Det er en respektabel oppløsning for en skjerm som tross alt bare måler 12 tommer.

Cintiq-brettet er også utstyrt med en rekke hurtigtaster, samt en såkalt Touch Strip som lar deg bruke fingrene til å styre en rekke av funksjonene, mye på samme måte som pekeflaten på en bærbar pc.

Brettet kobles til pc eller Mac via vga eller dvi-inngangen for bilde, samt usb-pluggen for kontroll over tegnebrettfunksjonen. Selve enheten krever også tilkobling til strømuttak, mens de forskjellige pekeverktøyene, som penn, airbrush og den slags, fungerer uten batteri.

Wacom melder at Cintiq 12WX skal være klart for salg tidlig i november, med en prislapp på like over 800 britiske pund, eller rundt 9 000 norske kroner.

Les mer om Cintiq 12WX på Wacoms nettsider.

LES OGSÅ: Tegnebrett for hjemmet

Foto/video