Mobil-tv vil øke 1136 prosent

Mobil-tv vil øke 1136 prosent

Mediene og underholdningsbransjen er større enn våpenindustri.

Ja, vi har hørt det før. "Nå tar mobilmarkedet av!" Men skal vi tro Pricewaterhousecoopers (PCW) er mediemarkedene de kommende årene et rent Eldorado. For ikke bare vokser internett og mobil til helt ukjente høyder, det vil fremdeles være plass til papiravis, tv og radio.

- Den gode nyheten er at medie- og underholdningsbransjen omsetter for mer enn våpenindustrien, sier Jørgen Risvik i PCW, til Aftenposten.

Ifølge PCWs 800 siders rapport, som skal legges frem i dag, vil dette markedet ikke være veldig følsomt for eventuelle nedturer i økonomien, og øke med årlig med 6,6 prosent frem til 2012. Og det finnes bare en taper. Det er musikkbransjen. Gjelder det nett, mobil, spill radio, tv og avis, vil alle andre i mer eller mindre grad være med på festen.

LES OGSÅ: Klar for kamp om gullet

Tv på farten

Men det aller største gjennombruddet står mobilannonsering for. Det har gått smått med mobilt innhold, og tidligere spådommer har blitt slått i hjel av et tregt marked og nølende forbrukere. Men skal vi tro på PCW vil omsetningen på mobilannonsering bli åtte ganger større i løpet av fem år. Mobil-tv vil øke med hele 1136 prosent.

I Norge vil det totale annonsemarkedet stige fra 14 milliarder kroner i 2007 til 17 milliarder kroner i 2012.

Foto/video