Mobilreklame kan bli melkeku

Mobilreklame kan bli melkeku

NRK og Ericsson har testet tilrettelagt reklame på mobil-tv, med gode resultater.

Resultatene fra testen viser at klikkraten var på hele 13 prosent i gjennomsnitt, og at den gjennomsnittlige tittetiden doblet seg, til syv minutter, når brukerne kikket på den tilrettelagte reklamen, ifølge M:Metrics.

LES OGSÅ: NRK tester direktereklame på mobil

Det viste seg også at nivået holdt seg høyt gjennom hele testperioden. Omtrent halvparten av brukerne var mellom 30 til 44 år, med brukere i aldersgruppen fra 18 til 29 år på andreplass.

Alle reklamene i testperioden var interaktive og tilrettelagte for å passe til de forskjellige brukergruppene, basert på alder, kjønn, bosted og interesser.

Reklamene ble levert som blant annet video, bannere, tekstreklamer og nedlastbart innhold.

Økte inntekter

- Vi satser på å gi seerne og lytterne innhold som er relevant for deres målgruppe. Det samme burde gjøre seg gjeldende for reklame. Ny funksjonalitet som raske kanalbytter mellom de syv kanalene gjør innhold, reklame og tjenester så lett tilgjengelige som brukerne forventer, sier Gunnar Garfors, utviklingssjef hos NRK i en pressemelding.

Visedirektør i Ericsson Mobility World, Kurt Sillén, mener at undersøkelsen som er gjort i samarbeid med NRK legger grunnlaget for en helt ny tenkemåte når det gjelder reklame for mobil-tv.

- For kringkastere og operatører kan mobil-tv vise seg å gi økt trafikk og økte inntekter fra reklame og betalingstjenester. Dette åpner for nye typer reklame og større målgrupper, og det styrker kundelojaliteten samtidig som det gir brukerne en bedre opplevelse, sier Sillén.

Testingen av mobil-tv startet i desember og er åpen for publikum. Brukerne kan velge mellom tre tv-kanaler og fire radiokanaler. I tråd med satsingen på interaktivt innhold på NRK2, er det mulig å være med i avstemminger og sende meldinger til programlederne.

For å teste ut tv på mobilen må du laste ned en Java-klient som gir tilgang til de syv NRK-kanalene.

Les mer hos Ericsson.

LES OGSÅ: Nytt håp for mobil-tv

Foto/video