Motorola klare for kampen mot Iphone

Motorola klare for kampen mot Iphone

Selskapet lover å lansere en monstermobil som skal banke Iphone ned i støvlene.

Ed Zander, toppsjef i Motorola, fikk nylig et spørsmål om hva de gjør for å møte den ventede konkurransen fra Apples kommende mobiltelefon, Iphone.

LES OGSÅ: Mer produktiv Iphone

- Spørsmålet er vel heller hva de gjør for å takle konkurransen fra oss, var svaret fra den kanten.

Fra å først ha avfeid Iphone som uviktig, har Motorola nå innsett at Iphone ligger an til å bli en større suksess enn de først trodde. Derfor jobber de nå med en utfordrer til Apples kommende pengemaskin.

Selskapet vil i løpet av neste uke lansere en avansert monstermobil i Europa. Telefonen skal ifølge Zander bli ”herlig frekk”. Han trekker blant annet frem muligheten til å spille høykvalitetsvideo rett fra SD-kort, samt andre avanserte mediefunksjoner.

Per i dag er det Motorolas Razr-telefoner som er mest populære blant kundene, ikke minst i USA, hvor den tynne telefonen med det skarpe designet har gjort det svært godt.

Motorola har en rekke nye modeller under utvikling, basert på flere andre selskapers teknologi, selskaper som nylig ble kjøpt opp av Microsoft og Motorola. Det dreier seg blant annet om en ny e-postfunksjon fra Good Technology, og en bedriftsløsning basert på teknologi fra Symbol Technologies.

Motorola-sjef Zander ser også mobile enheter basert på trådløs kommunikasjon som en av fremtidens vinnere, spesielt i land hvor mobil- og telenettet er dårlig utviklet. Derfor kommer selskapet etter alt å dømme til å flytte noe av satsingen over på mobile og trådløse datamaskiner i årene som kommer.

LES OGSÅ: Turbulent i Motorola

Foto/video