- Mp3-rettssak truer Google

- Mp3-rettssak truer Google

Saken mot MP3Tunes kan slå hardt ut mot alle søkemotorer, mener it-gründeren Michael Robertson.

Musikkindustrien, ved plateselskapet EMI, har gått til sak mot MP3Tunes. Etter å ha lest tiltalen mener mannen bak tjenesten, Michael Robertson, at det musikkindustrien prøver å få til er et forbud mot all fritt søk på musikk.

- Se på hva EMI går ut mot, programmet Sideload, Dette er en helt vanlig søkemotor. Det er akkurat det samme som MSN eller Google gjør, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste.

Robertson mener musikkindustrien kan klage inn de store søkemotorene på samme grunnlag hvis EMI får medhold i saken mot MP3Tunes.

- Teknisk sett er det ingen store forskjeller, og det er godt mulig å gjøre det samme mot de store søkemotorene, sier han.

Robertson er gründeren av MP3Tunes, men har også en rekke andre prosjekter bak seg. Har startet MP3.com og Lindows.com, som produserer Linspire. I senere tid har han vært innblandet i SIPphone, MP3tunes og Ajax 13.

LES OGSÅ: Dramatisk cd-flopp

Ifølge Robertson vil det være svært uheldig hvis EMI skulle få medhold i saken mot tjenesten hans. MP3Tunes tilbyr et slags online-lager for mp3-musikk. Dette liker ikke musikkindustrien. Robertson mener at den samme Digital Millenium Copyright Act som EMI påberoper seg, også forsvarer hans tjeneste. Den skal nemlig gi brukeren rett å ta vare på kjøpt musikk.

Den største faren er at musikkindustrien får blod på tann hvis de får gjennomslag for sine klager mot MP3Tunes. Da kan saken videreføres til andre søkemotorer, også de aller største. Robertson har imidlertid ikke tenkt å gi seg med det første.

- Det har vært rettssaker før som musikkselskapene vant. Men vi er ikke en alenemor med dårlig råd. Tenk på saken vi kjørte med Linspire mot Microsoft. Etter flere år vant vi, sier han.

Foto/video