MP3-spiller med RDS-radio

MP3-spiller med RDS-radio

Samsung U3 er en knøttliten MP3-spiller med FM-radio og støtte for RDS

Samsung gjør seg klar til å lansere en ny mp3-spiller med FM-radio og støtte for RDS, et system som er mye brukt i Europa.

LES OGSÅ: MP3 til 350 kroner

U3 er en liten og snerten sak, på størrelse med en liten minnepinne, og er utstyrt med usb-plugg. Dermed trenger du ikke å drasse med en egen kabel for å koble spilleren til en pc. Spilleren vil leveres i fem forskjellige farger, svart, hvit, blå, rosa og grønn.

RDS-støtten gjør det mulig for den lille spilleren å hente ned informasjonstekst fra de forskjellige radiostasjonene, i Norge betyr det i all hovedsak bare at stasjonsnavnet vil vises på den lille OLED-skjermen. I andre land derimot benyttes ofte RDS-funksjonen hyppig til gi informasjon om programmer, sanger og så videre.

Spilleren har støtte for mp3, Windows Media Audio, Ogg Vorbis og ASF-filer. Samsung U3 kommer i tre forskjellige varianter, med en, to eller fire gigabyte lagringsplass. Batteriet er oppladbart via usb og skal ifølge spesifikasjonene holde ut i 15 timer før det må lades opp på nytt.

U3 har verdenslansering i slutten av juni, og vil koste 79 dollar, eller i underkant av tusenlappen for den minste utgaven. Versjonen med to gigabyte vil koste 99 dollar, noe som fort betyr like i overkant av tusenlappen i Norge, mens fire gigabyte vil koste 149 dollar, eller rundt 1 500 kroner.

LES OGSÅ: Fjærlett, fargerik Shuffle

Foto/video