MTV-stikk mot Itunes

MTV-stikk mot Itunes

Alle musikkvideokanalers mor rotter seg sammen med Real Networks om ny nettbutikk.

Rhapsody America er navnet på den nye nettmusikkbutikken som MTV har etablert sammen med RealNetworks. MTV har så langt solgt musikk på nettet gjennom Urge.com.

Men nå har tv-kanalen slått seg samemn med programvareprodusenten RealNetworks, en av pionerene innenfor musikk på nettet. Markedsføringen av den nye nettsjappa sparkes i gang i forbindelse med svært så populære MTV Music Awards 9. september.

Rhapsody har allerede eksistert som abonnementstjenste i regi av RealNetworks i en årrekke. Men denne betalingsmåten har blitt liggende i bakevja i forhold til Itunes, selv om nettopp abo-baserte Emusic.com nå er den nest største butikken for digitalt nedastet musikk.

Utrygg ordning

Rennomé har også endel å si.

- Alle pengene flyter i iTunes’ retning. De færreste mennesker er trygge med betalingsordningen hos Rhapsody. Ordningens største svakhet er at musikkfilene ikke lenger virker hvis man avvikler sitt abonnement, sier analytiker Josh Bernoff i Forrester Research til IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Suksess for musikk uten sperrer

Rhapsody America vil likevel fortsette med betalingsordningene. Prisen for et abonnement, som gir ubegrenset adgang til tjenestens musikktilbud er på drøyt 75 kroner, såfremt brukeren spiller av musikken over sin pc og litt høyere hvis man vil bruke en bærbar spiller.

Styrker merkevaren

MTVs samarbeid med Microsoft om Urge.com utløper i år. Dette bidrar til at at Microsofts konkurrent, RealNetworks, nå kommer på banen, sier bransjeanalytiker Susan Kevorkian:

- MTVs langvarige musikk-ekspertise og sterke merkevare vil bli en sårt tiltrengt vitamininnsprøyting for Rhapsody, sier hun.

Foto/video