Multifunksjon for fotofolk

Multifunksjon for fotofolk

Epson Expression Photo XP-950 passer godt for fotoentusiaster som vil skrive ut A3-bilder av og til.

Profesjonelle fotoskrivere for bildeutskrifter opptil A3-format har lett for å være store, tunge og dyre beist, gjerne med en pris opp mot 6.000-7.000 kroner.

Eksempler er Canon Pixma Pro-1 og Epson Stylus Photo R3000.

I senere tid er det kommet en del mer kompakte blekk-baserte multifunksjons-maskiner som ser ut som A4-maskiner og som i hovedsak er nettopp dét. De brukes altså mest til A4. Fotoskrivere i denne klassen brukes også mye til bilder i albumstørrelse, for eksempel 15 x 10 cm eller 18 x 13 cm.

Men smarte ingeniører har lagt inn mulighet for å mate inn A3-ark manuelt via den bakre langsiden. Dermed får man dekket behovet mange har for å kjøre ut store utskrifter en gang i blant.

Vi har sett slike løsninger både fra Brother, Canon og andre.

Allsidig utfordrer

Epson Expression Photo XP-950 er en allsidig utfordrer, med to automatiske arkskuffer i fronten, slik at du kjapt kan svitsje mellom A4-utskrifter og for eksempel albumstørrelse-bilder, samt maunuell mating av A3-fotopapir fra baksiden.

Alt er skjult når maskinen er avslått, men motorer åpner frontpanelet og dytter ut en utskuff når man slår den på. Trenger du ikke A3, kan XP-950 stå i bokhylla. Et moderne og elegant innslag i alle møblerte hjem, og dessuten brukervennlig.

Installasjonen er litt tidkrevende. Etter at all tapen og plasten er fjernet, setter man inn de seks blekkpatronene – som dessverre byr på en viss fare for å få blekk på fingrene, oppdaget vi.

A4-fotoutskrift på blankt fotopapir i full fotokvalitet tar omtrent ett minutt når vi starter stoppeklokken fra selve skrivingen begynner. I tillegg går det gjerne rundt 15 sekunder med forberedelser før utskriften starter. For denne type utskrifter er det en helt akseptabel hastighet.

Vi var meget godt fornøyd med fotoutskriftene fra skriveren, testet på Epsons originale fotopapir. Dråpestørrelsen er 1,5 pikoliter.

Derimot vil vi ikke anbefale XP-950 som noen allround hjemmekontorskriver. Utskrifter på vanlig kopipapir blir litt våte og teksten kan bli litt utflytende.

Allsidigheten dekker automatisk tosidig utskrift, et stort pluss, men mest aktuelt for kontordokumenter. I tillegg støtter maskinen både usb-tilkobling, kablet nettverk, trådløst nettverk og Wi-Fi Direct for trådløs utskrift uten ruter, samt Epson Connect og Google Cloud Print for utskrift fra smarttelefon og nettbrett.

Anbefales, særlig overfor fotoentusiaster.

Fakta

Epson Expression Photo XP-950
Pris: Ca. kr 2995 inkl. mva.
Internett: www.epson.no

Les om:

Foto/video