Musikk i nettleseren med Rara

Musikk i nettleseren med Rara

Nå er enda en musikkstrømmingstjeneste lansert.

Som om det ikke var nok nettbaserte musikktjenester å velge mellom, er det nå lansert enda et alternativ her til lands.

Rara heter den nye musikkstrømmingstjenesten, som er webbasert. Det vil si at den er laget for bruk i nettleseren - og ikke i et eget avspillingsprogram som Spotify eller WiMP.

Betaltjeneste

I motsetning til Spotify, finnes ikke Rara en gratis reklamefinansiert versjon. Brukere som vil ha tilgang til de over 10 millioner låtene på Rara.com, må betale for seg. Tjenesten har en introdusjonspris på 9,99 kroner per måned for de første tre månedene og 49,99 kroner etter det.

Rara finnes også i mobilversjon, men er for øyeblikket bare tilgjengelig på Android-enheter. Dette koster 19,99 kroner for de første tre månedene og deretter 99,99 kroner i måneden.

Basert på Flash

Rara er basert på Adobe Flash, hvilket betyr at tjenesten ikke kan brukes på absolutt alle enheter med en nettleser. Brukergrensesnittet er noe tungt grafikkmessig, men grunntanken er ganske lik som hos andre musikktjenester.

Du kan søke etter musikk, velge musikk som favoritter og opprette spillelister. Det finnes også en slags internettradio-lignende funksjon som automatisk velger musikk basert på sjanger, tidsperiode eller humør. Som på Spotify kan du dele spillelister og låter på Facebook eller andre nettsamfunn.

Hvorvidt Rara kommer til å bli en suksess gjenstår å se, men per i dag er det tjenester som tilbyr separate avspillingsprogrammer som ser ut til å være de mest populære. Flere alternativer på markedet er imidlertid ingen uting.

Sjekk Raras egen video hvor de forklarer tjenesten under.

Les om:

Foto/video