Musikk over strømnettet

Musikk over strømnettet

Devolo har lansert et produkt som distribuerer musikk over strømnettet i huset.

Å spille av musikk som man på pcen, på et stereoanlegg som befinner seg i et annet rom er ikke noe nytt. Apple lanserte som kjent sitt Airport Express-adapter for en tid tilbake. Ved hjelp av produktet fra Apple kan man ”streame” musikk trådløst fra pc-en og over til stereoanlegget.

Produktet til Devolo som går under navnet Dlan audio extender, kan minne mye om Airport Express, bortsett fra at det er basert på overføring av data over strømnettet som man har hjemme. For de som kjenner til ”homeplug”-produktene til Devolo, vet sikkert hva dette innebærer. Vi snakker om et produkt som sørger for nettverkstrafikk går over strømnettet hjemme. Et kurant valg for mennesker som ønsker høyere hastighet enn hva trådløs nettverk kan levere eller der trådløs nettverk ikke fungerer stabilt nok.

Slik fungerer det

Et Dlan-adapter kobles til pc-en, enten via LAN eller usb. Deretter kobles adapter inn i stikkontakten på veggen. Deretter kobles et Dlan audi extender-adapter i en stikkontakt i nærheten av stereoanlegget. Fra sistnevnte adapter har man en tradisjonell analog lydutgang som man selvfølgelig kobler til stereoanlegget. Lydentusiaster vil kanskje foretrekke alternativet fra Apple, da det kan tilby digital overføring av musikken inntil stereoanlegget på grunn av den optiske utgangen på Airport Express, fremfor analoge signaler fra Dlan-adapteret.

En startpakke bestående av et Dlan Audio Extender og Dlan duo nettverksadapter, koster 1300 kroner, mens Dlan Audio Extender alene koster rundt 800 kroner. Produktene kan blant annet kjøpes hos Multicom. Norsk distributør for Devolo er Xanion.

Foto/video