- Musikkbutikk fra Google

- Musikkbutikk fra Google

Google tar opp kampen med iTunes til høsten, hevder platebransjen.

Flere kilder i musikkindustrien tror at Google kommer til å lansere sin egen musikktjeneste allerede til høsten, skriver det anerkjente teknologinettstedet Cnet.

Musikktjenesten vil tilby både nedlasting og streaming, og ble demonstrert på Googles I/O konferanse i forrige måned. På samme tid kjøpte Google opp nettselskapet Simplify Media, som spesialiserer seg på streaming av musikk, skriver idg.se .

Simplify Medias teknologi muliggjør streaming av musikk mellom både iTunes- og WinAmp-biblioteker på både pc og Mac, samt andre typer maskiner med internettilgang.

Google har tidligere signalisert at selskapet vil gi brukere av sitt Android-operativsystem på mobiltelefoner et bedre musikktilbud.

Kjøp musikk rett fra Google

Men Googles planer favner videre enn Android, og musikktjenesten vil knyttes tett opp mot Googles søkemotor. Det betyr at man kan søke etter og kjøpe musikk direkte fra Google.

Apples iTunes dominerer voldsomt i det lovlige musikkmarkedet med nær 70 prosent av alle digitale salg, viser tall fra analyseselskapet NPD Group. De største plateselskapene har i flere år forsøkt å få tungvektere som Google, Facebook og AOL til å ta opp kampen med Apples jerngrep i markedet, og nå er altså Google på banen for alvor, skriver Cnet.

Foto/video