Myspace til krig mot Itunes

Myspace til krig mot Itunes

Det sosiale nettverket skal satse enda hardere på musikk, og lanserer nå verdens største musikkbibliotek.

Rupert Murdoch-eide Myspace lanserer i dag en fersk musikktjeneste, som har som direkte mål å kapre markedsandeler fra Apple Itunes Store.

Myspace har lenge vært en kanal for musikk. Artister, store som små, har lagt ut låter, og brukerne har lyttet.

Det sosiale nettverket har omlag 120 millioner brukere, og 65 prosent av disse bruker musikkfunksjonene som allerede er i Myspace. Med så mange lyttere tok det ikke lang tid før Myspace så muligheten i å tjene mer penger på musikkfrelste.

LES OGSÅ: Myspace integreres i Blackberry

Og det er her tjenesten Myspace Music entrer scenen. Danske Computerworld forteller at sammen med selskaper som EMI, Universal, Sony BMG og Warner Music skal de bygge opp det som de håper blir verdens største musikkbibliotek. Myspace skal få flere låter, og der låter før bare kunne høres på via nettstedet, skal de nå kunne kjøpes for nedlasting.

LES OGSÅ: Itunes senker Vista

Låtene, som ikke er begrenset av kopisperrer, skal kjøpes via Amazon.com. Myspace vil med dette ta opp kampen mot musikkbutikker som Apples Itunes Store.

I det siste har også Nokia og SonyEricsson lansert sine musikkbutikker, og kampen om digital musikk har nå altså tilspisset seg ytterligere.

LES OGSÅ: Timbuktu støtter piratnettsted

I første omgang blir den musikktjenesten med DRM-fri musikk kun gjort tilgjengelig for amerikanske musikkunder, mens globale kunder vil få adgang til utvalgte tjenester.

Les om:

Foto/video