Nærmere iTunes-film i Norge?

Nærmere iTunes-film i Norge?

Gamle Apple TV er i øyeblikket utilgjengelig i nordiske Apple Store. Er nye Apple TV - og filmene - like rundt hjørnet?

Det er for tiden ikke mulig å kjøpe den gamle modellen av Apple TV i de nordiske landene, rapporterer våre svenske Macworld-kolleger.

Om den er borte for godt har vi ikke fått bekreftet, men det kan tyde på at den nye Apple TV, som ble lansert i september, snart vil kunne kjøpes her til lands.

Det innebærer trolig at nordmenn også endelig vil kunne kjøpe eller leie film via iTunes Store - en mulighet som har vært etterspurt i Norge i årevis.

Streaming over nettet

Nye Apple TV ble lansert i begynnelsen av september, og den viktigste nyheten i tv-boksen er at den kommer uten harddisk. I stedet må alt som skal vises, streames enten fra en nettbutikk som leverer video og musikk, eller via det lokale nettverket, for eksempel fra en Mac.

Apples nye tv-boks er allerede til salgs i flere land, men ikke i Norge. Mest sannsynlig fordi Apple ikke har landet noen avtaler om å levere filmer og tv-serier via norske iTunes Store.

Saken blir ikke noe mer svekket av at Humac har en Apple TV med streaming- og leie-funksjonalitet liggende ute i sin nettbutikk, foreløpig uten bilde og pris.

Torsdag ble det mulig å kjøpe eller leie filmer på japanske iTunes Store, og for bare noen dager siden ble det også mulig i flere europeiske land, blant annet Italia og Sveits. Ifølge 9to5Mac er nye Apple TV nå også til salgs i disse landene.

Les om:

Foto/video