Netflix dumper Microsoft

Netflix dumper Microsoft

Den populære filmtjenesten forlater Silverlight til fordel for HTML5.

I et blogginnlegg i går skriver filmtjenesten Netflix at de skal gå over til HTML5 for å vise video. I dag bruker Netflix Microsofts Silverlight-system for å vise video. Det skriver moSweden.

Microsoft kunngjorde i forrige måned at de kommer til å legge ned utviklingen av nettleserversjonen av Silverlight i år 2021. Netflix har brukt Silverlight til å streame video siden 2008.

HTML5 fungerer i alle nettlesere

Fordelen med å bruke HTML5 er at brukerne ikke trenger et plugin-program for å bruke Netflix. De fleste moderne nettleserne har innebygd støtte for HTML5, inkludert nettlesere på mobile enheter.

Før overgangen kan gjennomføres, kreves det imidlertid at standarden for hvordan video håndteres i HTML5 tilpasses det Netflix kaller ”HTML5 Premium Video Extensions”. Netflix sier at de jobber sammen med standardiseringsorganet WC3 for å lage en standard som fungerer i alle nettlesere uten et plugin-program.

Netflix tester for tiden en løsning sammen med Google på Chrome OS. Så snart dette fungerer vil selskapet starte med tester på Windows og OS X. Netflix sier imidlertid ikke når denne overgangen skal gjennomføres.

Les om:

Foto/video