Nettbasert iTunes kan bli klar til Apple-lansering

Nettbasert iTunes kan bli klar til Apple-lansering

Er i ferd med å bli enig med de fire store plateselskapene i USA, ifølge rapporter.

Mandag 6. juni går årets Apple-utviklerkonferanse Worldwide Developers Conference (WWDC) av stabelen. Apple har allerede lovet å avsløre nyheter rundt iOS og Mac OS X, men det er bare Apple selv som vet nøyaktig hva som kommer.

LES OGSÅ:

- iTunes blir streamingtjeneste

Ryktene vil imidlertid ha det til at den nettbaserte utgaven av iTunes kan bli presentert på utviklermessen. Apples sies nemlig ha blitt enig med både EMI Music og Sony Music Group om å inngå lisensavtaler, ifølge Cnet og Bloomberg . En avtale med Universal Music Group skal også snart være i boks. Ifølge tidligere rapporter skal Apple ha blitt enige med Warner Music i april, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Det er selvsagt ikke kjent om Apple vil annonsere den beryktede iTunes-nettjenesten på WWDC. Det ville imidlertid vært et smart trekk, med tanke på at både Amazon og Google har kommet Apple i forkjøpet med egne musikktjenester uten avtaler med plateselskapene.

Amazon lanserte sin tjeneste, Cloud Drive og Cloud Player, i april, mens Google lanserte Google Music Beta i mai. Amazons tjeneste er koblet sammen med deres MP3 store, mens Google Music bare lagrer tidligere kjøpte låter.

LES OGSÅ:

Google lanserer musikktjeneste

Nettbasert iTunes = Lala?

Et av de store spørsmålene knyttet til Apples beryktede tjeneste er hvordan den vil fungere sammenlignet med tjenestene fra Amazon og Google. Både Amazon og Google krever at du laster opp låtene du eier til selskapets servere. På den måten fungerer tjenesten mer som en lagringsplass i stedet for for eksempel Lala, som skanner metadataene i musikksamlingen din og legger automatisk til låtene i kontoen din som Lala allerede har lagret på sine servere.

Apple kjøpte opp Lala i 2009, og det antas at teknologien fra den tidligere musikktjenesten skal brukes til noe iTunes-relatert. Med lisensavtaler på plass kan Apple for eksempel bruke Lalas teknologi i en nettbasert versjon av iTunes, påpeker Cnet. Dermed vil brukerne slippe å laste opp musikken til Apples servere for å kunne høre på sangene fra hvor som helst.

Reuters rapporterte imidlertid i april at Apples nettbaserte iTunes "ville gjøre det mulig for iTunes-brukere å lagre sanger på en ekstern server og så få tilgang til dem hvor enn de befinner seg". Hvorvidt det å lagre sanger på nettet vil bety at du må laste opp musikksamlingen som i Amazons og Googles tjenester, gjenstår å se.

Det ryktes også at Apple kan komme til å tilby en musikkabonnementstjeneste gjennom den nettbaserte iTunes-tilbudet likt tjenester som Spotify og WiMP. I forrige måned rapporterte GigaOm at Apples nettbaserte iTunes vil lanseres som en del av en større nettjeneste kalt iCloud.

LES OGSÅ:

Er iCloud Apples nye tjeneste i skyen?

Foto/video