Nettmusikk fra Telenor og Platekompaniet

Nettmusikk fra Telenor og Platekompaniet

Telenor og Platekompaniet slår seg sammen for å utfordre Itunes på nettmusikk.

Platekompaniet er Norges ledende cd-butikk, og Telenor landets største teleoperatør. Nå skal de to samarbeide om å etablere en felles online musikkbutikk.

LES OGSÅ: Myspace til krig mot Itunes

Telenor er allerede involvert i nettmusikk gjennom sine tjenester Telenormobil og Djuice. Sammen er de to bare slått av Itunes i Norge. Platekompaniet har holdt seg unna internett, annet enn å selge sine vanlige fysiske varer online. Dette har gitt kjeden en solid posisjon på det norske musikkmarkedet med 22 butikker, men samtidig har salg av cd-er falt kraftig de siste årene.

- Vi kan musikk. Telenor og Aspiro kan det tekniske. Sammen kan vi kanskje ha noe å bidra med, sier Platekompaniets gründer Rolf Presthus til Dagens Næringsliv.

Mye musikk

Telenor er Norges største distributør av lovlig nedlastbar musikk. Den nye portalen vil ha tilgang til artistene fra de fire største multinasjonale selskapene, Universal, Sony BMG, Emi og Warner.

I tillegg vil det være god tilgang til all norsk musikk fra store og små selskaper.

Tjenesten skal leveres til pc, mac og mobiltelefoner, og vil være åpen for alle, ikke bare djuice-kunder. Med det skal Itunes utfordres. Apples musikktjeneste har mellom 60 og 80 prosent av det norske markedet for lovlig nedlasting av musikk.

Butikken lanseres rundt jul på mobilt Internett og på www.platekompaniet.no/mp3.

Les om:

Foto/video