Nettverksdisk med DRM

Nettverksdisk med DRM

Western Digitals nettverksdisk, My Book World, leveres med en DRM-funksjon som kan hindre deling av mediafiler over nettverk.

My Book World fra Western Digitals er en nettverksharddisk som skiller seg ut fra de andre utgavene ved at det leveres med en tjeneste kalt Western Digital Anywhere, som er basert på tjenesten MioNet.

Dette er en tjeneste som gir deg tilgang til diskinnholdet selv om du skulle befinne deg et annet sted i verden. På en My Book World-enhet kan det være flere brukere, og ressursene til de forskjellige brukerne kan deles mellom dem. Når man forsøker å kopiere over mediafiler fra disken, eid av en annen bruker, over til en annen pc over nettverk, blir man møtt av en feilmelding som sier at grunnet medialisens autentisering, kan ikke de valgte filene ikke kopieres over. Ut i fra det vi kan forstå hvis man imidlertid kunne kopiere filene hvis man benytter brukeren som har eierskap til ressursen.

Løsningen har ”svartelistet” over 35 forskjellige filendelser som brukerne ikke får lov til å dele over nettverket. På denne listen finner vi for eksempel .avi, .mp3, .aac, .mpg/mpeg og .wmv. Arkivfiler som .zip og .rar og innholdet deres er derimot ikke svartelistet (i motsetning til enkelte eposttjenester). En løsning kan i noen tilfeller være å endre navnet på filene.

DRM-begrensningen vil ikke gjelde ved bruk i lokalnettverk hvis man aksesserer enheten via Samba i stedet for Western Digitals klientapplikasjon.

LES OGSÅ: God nettverksdisk

Foto/video