Ni kompakte fra HP

Ni kompakte fra HP

Skifter ut hele serien av digitale kompaktkamera

HP benytter sommeren til å pumpe ut hele ni nye digitalkameraer som varierer både i pris og funksjoner.

– Er det én ting jeg er sikker på, er det at her har vi har kameraer for enhver smak, sier Maren Mjaatvedt, produktansvarlig i HP i en pressemelding.

Selskapet har lagt opp til at alle kan finne sitt kamera, tilpasset sine ønsker og behov.

HP Photosmart R937 er det nye flaggskipet blant HPs kompaktkameraer, som i praksis er den eneste kameraklassen HP nå satser på. Modellen skal angivelig ha verdens største berøringsfølsomme lcd-skjerm plassert på et digitalkamera, med en diagonal på 3,6 tommer (9,14 cm). Kameraet koster 2 500 kroner og tilbyr blant annet 8 megapiksler og 3x optisk zoom

PC World Norge har allerede fått prøve dette kameraet på HP Lab University 2007, og du kan lese vårt inntrykk her.

R937 har en imponerende lcd-skjerm på 9,14 cm.

LES OGSÅ: Digitalkamera for de hardhendte

Facebook-kamera

Med fremveksten av forskjellige nettsamfunn som Facebook og fototjenesten Flickr mener HP at folk tar nå mer bilder av det de opplever, og at det er mer naturlig at kameraet er med i lommen eller vesken. Mjaatvedt understreker imidlertid at behovet til en som skal ta bilder av vennene sine på fest, skiller seg sterkt fra fotografen som skal ta naturskjønne bilder i landlige omgivelser.

R- M og E-serie

Beveger vi oss nedover i sortimentet er det tydelig å se at HP vil levere kameraer i alle prisklasser. Like under 2000 kroner finner vi R847 med 8 megapiksler, 3x optisk zoom og 7,6 cm skjerm. 200 kroner under dette er HP Mz67 samme oppløsning, men mindre skjerm. Modellen har funksjonalitet for fjerning av røde øyne og bildestabilisering samt hele seks ganger optisk zoom.

HP Photosmart Mz67

Enda en hundrings lavere ligger R742 med 7 megapiksler og en skjerm på 6,35 cm. Og har du tenkt å avse 1500 kroner kan du velge M737 med oppløsning på 8 megapiksler, Pentax linse med 3x optisk zoom, og en 6,4 cm skjerm.

For 1300 kroner disker HP opp med Photosmart M637, en variant med 7,2 megapiksler, 3x optisk zoom og 6 cm skjerm.

HP Photosmart R742

Første modell til under tusenlappen heter M547. Denne varianten tilbyr 6,2 megapiksler og 3x optisk zoom, mens M447 leverer 5 megapiksler, 3x optisk zoom og 6 cm stor skjerm for 900 kroner.

Den billigste modellen i sortimentet er E337. Dette kameraet koster 700 kroner og leverer 5 megapiksler og har en skjerm på 3,8 cm.

LES OGSÅ TESTEN: Mye speilrefleks for pengene

Les om:

Foto/video