Nikon med smil-gjenkjenning

Nikon med smil-gjenkjenning

Smil-gjenkjenning er en ny funksjon Nikon har lagt inn i flere av sine nye kompaktkameraer.

Du kan naturligvis ta bilder når du vil med de nye kompaktkameraene fra Nikon. Men hvis personen foran kameraet smiler bredt, vil kameraet sørge for å ta bilde selv, uten at du trykker på knappen. For vakre smil er jo verdt å foreviges.

Nå er det forsåvidt ikke noe nytt at kamera-produsentene gjerne vil ha smileteknologi i sine kameraer. Allerede i 2005 skrev vi her på PCWorld.no om at Canon var i ferd med å utvikle «smile-shot»-teknologi og at vi hadde fått se en prototyp-løsning på en messe i Paris det året.

LES OGSÅ: Canon utvikler autosmil-kamera

Men nå har altså Nikon lansert slik teknologi som kommersielt produkt. Teknologien finnes i fire av de nye kompaktkameraene som Nikon har kunngjort nå: Coolpix S600, S550, S520 og S210.

Menyvalg

Smil-gjenkjenningen er naturligvis et menyvalg som man kan velge å slå av, hvis man ønsker det.

Løsningen er en videreutvikling av ansiktsgjenkjenningen, som hos Nikon ikke lenger bare er programvarebasert, men bygd inn i maskinvaren for rask og automatisk autofokus og eksponeringsstyring basert på opptil 12 ansikter samtidig.

Du kan lese flere detaljer om de nye kompaktkameraene fra Nikon her .

For å gjøre sine Coolpix-kunder til bedre fotografer har Nikon forøvrig opprettet COOLschool, som er to timers kurs der det blant annet gjennomgås det som er spesifikt for digital fotografering.

Nikon gir grunnleggende råd om bildekomposisjon og demonstrerer hvordan kunden får de beste blitsbildene. Dessuten får man en gjennomgang av Nikons aktuelle programmer for bildehåndtering.

Smil-gjenkjenningen kan gradere smilene på en skala fra 1 til 5.

Smil-detek-teringen i de nye Nikon-kameraene registrerer forøvrig ikke bare om personen foran objektivet smiler eller ikke, men også hvor bredt smilet er - på en skala fra 1 til 5. Men det er ikke mulig å stille inn kameraet til å ta bilde først når personen oppviser et tredje- eller fjerde-grads smil...

Nikon Coolpix S600 er blant de nye kameraene med smil-gjenkjenning.

Foto/video