Noe er i gjære for MobileMe

Noe er i gjære for MobileMe

RYKTE: Snart klart for lagring av iTunes-biblioteket i skyen?

MobileMe er Apples nettjeneste for synkronisering av e-post, kontakter, kalender og data mellom datamaskiner og iOS-enheter.

Samtidig som Apple i forrige uke lanserte nye MacBook Pro, forsvant imidlertid MobileMe fra Apples butikker. Tjenesten, som kostet rundt 500 kroner for et årlig medlemsskap, er ikke lenger å få kjøpt fra Apples butikker, nettbutikken inkludert. Brukere kan imidlertid fortsatt registrere en 60 dagers gratis prøvekonto.

Nå spekuleres det heftig på om det er duket for endringer ved onlinetjenesten.

På et møte med Apples aksjonærer i forrige uke meldte Apples driftsdirektør Tim Cook at selskapets nye datasenter til én milliard dollar åpner i løpet av våren. Cook sa at datasenteret ville støtte iTunes- og MobileMe-kontoer, uten å gå noe mer i detalj om nøyaktig hvordan.

- Jeg tror de indikerer endringer fremover, noe som ville vært bra, sier Ezra Gottheil, analytiker i Technologi Business Research, til Macworlds nyhetstjeneste.

- MobileMe har vært en ganske kjedelig tjeneste, og har aldri gitt den valutaen for pengene som folk ønsker seg. Mange av de samme tjenesten er tilgjengelig fra Google og andre på nettet helt gratis.

Nylig siterte Wall Street Journal anonyme kilder på at Apple ville gjøre om MobileMe til en gratistjeneste for lagring av filer (dokumenter, bilder, musikk) i skyen. Ezra Gottheil tror at MobileMe vil bli tilgjengelig i en gratis introduksjonsversjon, men at det vil bli en betalingsvariant i tillegg.

Flere spekulerer nå i om en gratis versjon av MobileMe eller "iTunes i skyen" kan bli presentert på Apples pressekonferanse om to dager, onsdag 2. mars.

Foto/video