Nokia åpner musikkbutikk i Norge

Nokia åpner musikkbutikk i Norge

Nokia Music Store tar opp kampen mot iTunes.

Nokia Music Store er en nettbutikk der du kan handle musikk direkte til mobiltelefonen din. Tjenesten har vært tilgjengelig i andre land en stund, men først nå åpner den også her til lands.

- Jeg er glad for at Nokia Music Store nå også blir tilgjengelig for et norsk publikum og har stor tro på at en aktør som Nokia vil kunne bidra mye til å styrke det digitale musikkmarkedet i Norge i tiden fremover, sier Jarle Savio fra EMI Music.

iTunes-lignende program

For å kjøpe musikk må du laste ned og installere programmet Nokia Music, som foreløpig kun er tilgjengelig i Windows-utgave. Du kan også kjøpe musikken direkte fra en kombatibel Nokia-telefon.

Ifølge Nokia får brukerne tilgang til fem millioner låter fra både norske og utenlandske artister. Musikken kan lastes ned direkte til mobiltelefonen eller datamaskinen.

Enkeltlåter koster 8 kroner og hele album koster 80 kroner. I tillegg finnes det noen album nedsatt pris på 59 kroner. Du skal kunne forhåndslytte alle låtene i 30 sekunder. Betaling skjer via kredittkort og forhåndsbetalte koder.

Ikke drm-fritt

Foreløpig er musikken i Nokia Music Store drm-beskyttet. Det vil si at du ikke helt fritt kan spille av, brenne og synkronisere musikkfilene dine. Låtene er i tillegg i filformatet wma, noe som i prinsippet låser deg til Windows Media Player.

Nokia har sagt at denne drm-beskyttelsen vil fjernes i løpet av 2009.

Les mer om Nokia Music Store her.

Foto/video