Nokia med billig-Lumia

Nokia med billig-Lumia

Nokia med superenkel intro-modell, 4G-modell og 41-megapikslers mobilkamera.

BARCELONA (PC World Norge): Etter fjorårets dundrende oppmerksomhet som følge av alliansen med Microsoft og valget av Windows Phone, har finnene fått vind i seilene.

På Mobile World Congress-messen i Barcelona annonserte Nokia to nye modeller, en kjenning skal til verden utenfor USA og en ny billig Windows Phone-modell skal invitere folk til Windows.

Skikkelig billig

Nokia Lumia 610 kom noe overraskende på, siden mange regnet med at Lumia 710, lansert samtidig med Lumia 800, skulle ta seg av den biten av markedet.

Men den jobben skal altså Lumia 610 få, som en lavt priset start-telefon for den som vil prøve ut WP uten å måtte kjøpe seg dyr telefon.

Lumia 610 kommer i fire farger, og det er lagt sterk vekt på sosial samhandling og underholdningstjenester i telefonen.

Målet er unge og prøvende. Den vil være tilgjengelig til sommeren. Prisen er anslått til 1450 kroner uten abonnement og norske avgifter.

Å plassere Windows Phone som system i et bredt spekter av mobiltelefoner, både når det kommer til funksjoner og priser, er prioritert av både Nokia og Microsoft.

Toppsjef Steven Ballmer i Microsoft identifiserte mulighetene Android har for å gjøre akkurat dette som den største utfordringen med å ta igjen Google i smartmobilmarkedet. Ballmer sa dette under en innledning i oktober under Web 2.0 Summit i San Francisco.

Tungvekter i kommunikasjon

Lumia 900 ble annonsert og vist fram under CES-messen i Las Vegas i forrige måned. Den gang var den sagt å skulle ta markedsandeler i 4G LTE-nettverkene i USA, et marked Nokia tidligere aldri har fått særlig godt tak på. I tillegg til 4G kommer 900 med Dual Carrier HSPA-støtte, «super-3G».

Nå har Nokia gjort det klar at Lumia 900 kommer for salg i Europa også. Lumia 900 ser ut som en Lumia 800, der Lumia 610 ser ut som en Lumia 710. Forskjellen skal ligge i fargeutvalget utenom de svarte modellene.

41 megapiksler

Nokia lanserte også en telefon med Symbian-operativsystemet med god skjerm og kamera på hele 41 megapiksler, Pureview 808. Kameraet skal kunne by på bedre bilder i dårlig lys enn vi er vant til fra mobilkameraer.

I tillegg kommer nye mobiltelefoner i den rimelige Asha-familien, en annen Symbian-grein.

Foto/video