Nokia støtter Silverlight

Nokia støtter Silverlight

Mobiltelefoner basert på Nokias S60-plattformen skal støtte Microsoft sitt alternativ til Flash.

Den finske mobilgiganten har undertegnet en avtale med Microsoft som gjør at det mulig å benytte Silverlight i Nokia-telefoner basert på S60-plattformen.

Silverlight er Microsoft sitt svar på Adobe flash og kan benyttes for avspilling av video- og bilder.

I motsetning til Flash kan imidlertid Silverlight brukes til å levere høydefinisjons video over Internett, og konkurrerer dermed også direkte med Quicktime.Blant annet skal programmet kunne spille av video helt opp til 720P-oppløsning, avhengig av båndbredde.

Som et programtillegg, uavhengig av nettlesertype og operativsystem, er Silverlight også en kjernekomponent i Microsofts webstrategi for levering av neste generasjon .NET-baserte mediertjenester og interaktive applikasjoner.

For Nokias del vil Silverlight først og fremst være egnet for de mest avanserte mobiltelefonene og smarttelefonene dvs. de som kjører operativsystemet Series 60. På et senere tidspunkt skal det ifølge Nokia også være aktuelt å innføre støtte for Silverlight i rimeligere modeller som er basert på Series 40.

At Nokia vil benytte seg av Microsofts programvare i sine Series 60-telefoner er imidlertid ikke nytt. Allerede i 2005 installerte finnene Windows Media Player i enkelte modeller. I fjor ble det også bestemt at Nokia skulle benytte Microsofts PlayReady programvare for kopibeskyttelse.

Les om:

Foto/video